neljapäev, 11. veebruar 2016

TOETUSETA TULEVIKUMEES DANIEL ZAITSEV




Tere Daniel! Kuidas sa jõudsaid ujumise juurde?Kes oli sinu esimene treener?Kus sa oma ujumistreeninguid alustasid? 

Kui olin kaheksa aastane viisind vanemad mind ujumistrenni. Hakkasin ujumistreeningutel käima enda koolis ujumisklubis "Tareke" kus minu esimeseks treeneriks oli Ester Sillaste. 

Kas ujumine oli sinu esimene spordiala või oled midagi veel teinud? 

Olen tegelenud mitme spordialaga.Esimene spordiala, millega tegelesin oli jalgpall .Samuti proovisin korvpalli treeninguid kuid need ei olnud need “minu spordialad” .Ujumistreeningutele jõudes tundsin ,et see on see millega soovin tegeleda.

Millal hakkasid Kapelini juures treenima? Kas kohe valisid delfiiniujumise või olid alguses mingid muud eelistused? 

Kapelini käe all hakkasin treenima 2010.aastast,.Alguses proovisin seliliujujana midagi korda saata kuid siis  hakkas delfiin välja tulema. Nüüd on delfiin  jäänutki minu ujumistiiliks.

Millisel aastal ujusid esimese Eesti rekordi?  

Esimese Eesti rekordi ujusin 12.detsembril 2015.aastal Rootsis. Selleks rekordiks oli 50m delfiini ujumine, kus sai üle löödud Inder Sei 12.a vana rekord. 

Milline senine saavutus on sinu jaoks kõige olulisem? 

Olümpia B-normi täitimine ja Euroopa lühiraja meistrivõistluste 12.koht. 

Milline roll on olnud sinu kui delfiiniujujal väljakujunemisel treener Dmitri Kapelinil ? 

Kapelin on väga tugev isiksus ja kahtlemata kõige profesionaalsem ujumistreener Eestis.Ta täiendab end pidevalt uute teadmistega ujumise valdkonnas ja tänu tema mitmekülgsetele treeningutele olengi nii kaugele jõudnud.

Oled teinud just viimase paari hooajaga suure arenguhüppe.Mida ise arvad mis on selle põhjuseks? 

Ei saanud varematel hooaegadel täiskoormusega treenida kuna olin pidevalt haige.Toomas Paju tulekuga meie klubisse hakkasime tarvitama vitamiine/mineraale immuunsussüsteemi tugevdamiseks ja taastumiseks.Viimased kaks hooaega olengi tänu sellele muutusele saanud treenida täiskoormusel ja tulemused hakkasid paranema. 
    
Garantis on peale profesionaalsete basseini treeningute veel rasked üke treeningud.Kas üke treeningud aitavad sul kiiremini areneda või pigem väsitavad liigselt? 

Me omavahel räägime,et Kapelin paneb meid ujuma aga Toomas Paju kiiresti ujuma.Treeningud on tõesti rasked,kuid nad on targalt koostatud.Mitmekülgne treening tagab arengu nii jõus kui kiiruses. Meil on vedanud,et meil on sellised fanatikuist treenerid kes “elavad ujumisele”. 

Kroolis on samuti tulemused korralikult edasi läinud.Kas suvel Eesti pikaraja meistrivõistlustel ründad esimest kohta?  

Üks ei sega teist.Põhirõhk on ikka delfiinil kuid kindlasti soovin ujuda kiiresti ka krooli 50m ja 100m 

Täitsid MM-il olümpia B normi kuid Ujumisliit ei toeta sind sellel hooajal mitte sendigagi.Ujumisliit nagu ei näekski sinus tuleviku tegijat kellesse investeerida.Millised mõtted ja tunded sind valdavad peale selle uudise teada saamist?   

Noh, mis ma ikka teha saan, tuleb välja, et ei ole toetust väärt.Muidugi on raske leppida sellise otsusega.Oma arust olen tõestanud,et olen hingega asja juures ja areng on olnud korralik.Treenin edasi ja näitan milleks ma olen võimeline. 

Kas jätkub veel motivatsiooni ja tahtmist edasi treenida suurtel koormustel? 

Kindlasti jätkub, sest alles hiljuti hakkasin näitama korralike tulemusi.Garantis on praegu väga profesionaalne õhkkond treeningutel.Kõigil kõrged eesmärgid seatud.Selline suhtumine tõstabki motivatsiooni ja paneb veelgi rohkem pingutama.

Kas tulevikus on sul plaanis siirduda õppima USA ülikooli või jääd Garanti ? 

Veelkord…ma olen väga rahul Garanti  treenerite ja treeningtingimustega.Praegu selliseid mõtteid ei ole,et USAse õppima minna. 

Mis on see mis paneb sind iga päev pakkima kokku trennikoti ja minema trenni ? 

 1.Mõnusad treeningkaaslased 
 2.Profesionaalsed treenerid
 3.Ma näen oma arengut ja mul on suur soov veelgi edasi areneda

Kas sinu elus on olnud tugevaid tagasilööke, peale mida oli raske tagasi „püsti saada”? 

Kui mitte arvestada toetusest ilma jäämist olümpiale valmistumisel siis õnneks ei ole midagi veel juhtunud. 
                                                                            

1 kommentaar:

  1. Tervitus Ujumisliidu poolt! :) Tahaks esimeseks öelda, et Daniel on tõesti tubli, kiire ja sümpaatne ujuja, Garant on Eesti üks professionaalsemaid klubisid, Dima kõva treener ja Toomas Eesti kõvemaid ujumisele pühendunud füüsilise ettevalmistuse treenereid. Siiras lugupidamine, tunnustus ja tänu! Aga selle raha ja toetuse asja peame ära õiendama. Ujumisliit usaldab Garanti ja Dimitri Kapelinit, teeme ülekanded klubile, kuidas rahad edasi jagunevad ja kuidas neid kasutatakse, on juba klubi sise asi. Summadest aastal 2016: Kuigi ministeeriumi poolset rahastust pole veel kinnitatud (!), siis praeguse prognoosi kohaselt saab Garant EUL'lt sel aastal suurusjärgus 10.000 eurot noortespordi toetust. Täiskasvanute rekordite eest lisandub EUL poolset auhinnaraha 1650 eurot. Danielile tuleb isiklikult rekordite ja tulemuste eest 825 eurot. Lisaks otsustas EUL maksta Garanti klubile treeneri toetust igakuiselt 520 eurot Garanti tippgrupi treenimise eest (kuhu kuulub ka Daniel). See teeb aastas suurusjärgus 18 tuhat eurot EUL'i poolset toetust Garanti klubile ja tippujujate treenerile. Olümpia ettevalmistustoetustest. EOK maksab Eesti ujumisele 4 sportlase ettevalmistuseks toetust kokkku ca 3700eurot kuus. Seda kuni Olümpia normide täitmise tähtajani (A'd, ehk kindlat olümpiale pääsu pole veel ühelgi ujujal), edasisest ei ole selgust. Selle 4 sportlase toetuse jagame stipendiumina 6 sportlase vahel, kes on A normile (=Olümpiale pääsule) kõige lähemal, nende hulgas ka Maria ja Martin Garantist. B normiga olümpiale ei pääse, kui just pole täitsa A normi alla ujutud. Kui me nüüd seda 6 olümpiale lähimal oleva sportlase raha veel rohkemate vahel jagame, siis läheb supp juba nii lahjaks, et kannatavad meie parimad, sealhulgas Garanti sportlased Maria ja Martin. Lisaks katab EUL A normiga sportlaste tiitlivõistlusõidud, suurusjärk 2000 eurot per sportlane per tiitlivõistlus. Lisaks, kuna Danial kuulub lühiraja tulemuste põhjal A koondisesse, on talle EUL'i poolt tagatud tasuta (sponsorite toel) arsti ja füsioterapeudi teenus. Lisaks on Danielil tänu A koondisesse kuulumisele võimalus saada iFit'st aasta jooksul 2000 euro väärtuses vajalikke toidulisandeid (EUL koostööleping iFit'ga), lisaks sportmedi teenused ja treeningajad Kalevis. See kõik on praegu, mida peast suudan kirjutada siia ja seda infot hea meelega oleksin jaganud ka selle postituse kirjutajaga enne, kui avalikult öelda, et sportlane on ilma hoole ja toetuseta..:) Ehk siis, elu ei olegi nii hull ja mis peamine selle postituse puhul, Daniel on tõesti kift tüüp ja võimas ujuja. Katsuks ühte köit vedada ja mitte tühja-tähja tuju rikkuda :) Minu number on jätkuvalt 5217790 (avalik), kus kõikidele EUL'i puudutavatele küsimustele kindlasti adekvaatse vastuse saab.

    VastaKustuta